Daerden maakte in november bekend dat hij de Luikse PS wil leiden. Nu de termijn voor het indienen van kandidaturen verstreken is en niemand anders zich heeft aangemeld, is Daerden zeker van het voorzitterschap.

Met ongeveer 10.000 leden is de Luikse PS in theorie de machtigste van de 14 federaties van de partij, die nog steeds de grootste politieke familie van Franstalig België vormt. De achterban van de Luikse afdeling werd de afgelopen jaren wel voor een deel uitgedund als gevolg van de Nethys/Publifin-affaire. De zaak dwong ook voorzitter Willy Demeyer, tevens burgemeester van Luik, een stap opzij te zetten. Hij werd opgevolgd door de Luikse schepen Jean-Pierre Hupkens.

In april loopt het mandaat van Hupkens ten einde. Hij wil zichzelf niet opvolgen, maar sprak wel de hoop uit dat een jonge vrouw zijn plaats zou innemen. Het is dus Frédéric Daerden geworden.Sinds het midden van de jaren 2000 was de macht binnen de Luikse PS steevast in handen van een groep van vijf: Willy Demeyer, Jean-Claude Marcourt, Stéphane Moreau, Alain Mathot en André Gilles. Met het voorzitterschap van Daerden komt daar nu dus een einde aan.

De verkiezing vindt wellicht op 5 en 6 maart plaats. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.