De Raad van Bestuur aanvaardde het ontslag van Klaus Röhrig als Voorzitter en benoemde Frank Aranzana, lid van de Raad van Bestuur sinds mei 2019, tot zijn nieuwe Voorzitter.

Frank Aranzana: “Het is een eer om de rol van Voorzitter bij Agfa-Gevaert op mij te nemen. Onder het voorzitterschap van Klaus Röhrig heeft het bedrijf een aantal mijlpalen bereikt, waaronder de succesvolle verkoop van een deel van de HealthCare IT-activiteiten en de overgang naar een nieuwe CEO. Ik wil Klaus Röhrig, die de onderneming zal blijven steunen als lid van de Raad van Bestuur, bedanken.”

Klaus Röhrig: “Het is een voorrecht geweest om de onderneming te helpen navigeren in de huidige uitdagende markt, door nauw samen te werken met mijn collega’s van de Raad van Bestuur en het Executive Management van Agfa-Gevaert. Er liggen nog heel wat uitdagingen in het verschiet, niet in het minst door de COVID-19. Met Frank Aranzana’s uitgebreide ervaring, vooral wanneer hij geconfronteerd werd met de financiële crisis van 2008, is Agfa-Gevaert echter in goede handen. Ik ben dan ook verheugd om het voorzitterschap aan hem over te dragen en me als lid van de Raad van Bestuur te blijven inzetten voor het bedrijf.”

Frank Aranzana (°1958 – Franse nationaliteit) behaalde een Bachelor in Economie en Politieke Wetenschappen aan het IEP in Parijs, een Bachelor in de Rechten aan de Universiteit van Nice en later een Master in Management aan ESSEC in Parijs. Hij begon zijn carrière in 1986 bij Dow Chemical, waar hij werkte in sales, marketing en business management. In 1996 werd hij Business Director bij DuPont Dow Elastomers. In 1999 vervoegde hij UCB als directeur van de business unit Radcure en vervolgens van Specialty Chemicals, die in 2005 werden verkocht aan Cytec Industries. Hij werd Vice President van Cytec Surface Specialties en in 2008 werd hij President van Cytec Specialty Chemicals, lid van het Executive Leadership team van Cytec en Officer van Cytec Industries Inc. In 2013 werd hij benoemd tot CEO van Allnex, de toonaangevende producent van coatingharsen die door Advent International Private Equity werd overgenomen en van 2016 tot begin 2020 was hij  een Advent Operating Partner, zittend in de Adviescommissie van Allnex.

Frank Aranzana woont sinds juli 1999 met zijn vrouw en kinderen in België.

 

 Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2019 boekte de Groep een omzet van 2.239 miljoen euro.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.