Frank Beckx wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Technopolis. Hij volgt Luc Van den Brande op, die na meer dan 24 jaar als voorzitter van het belevingscentrum in Mechelen en na 30 jaar als voorzitter van Flanders Technology International afscheid neemt, meldt Vlaams minister van Innovatie en Wetenschapsbeleid Hilde Crevits (CD&V) woensdag.

De afgelopen kwarteeuw is Technopolis uitgegroeid tot een begrip in Vlaanderen. Zowat 300.000 bezoekers, van wie ongeveer een derde leerlingen, komen jaarlijks langs in Mechelen. Daarnaast trekt Technopolis ook naar scholen met wetenschapsshows en is het aanwezig op wetenschapsevents waardoor het nog eens 200.000 mensen per jaar bereikt. Technopolis heeft bijna 80 medewerkers en bijna 6.000 m² expositieruimte. De Vlaamse regering investeert jaarlijks ruim vier miljoen euro in Technopolis.

De Vlaamse regering vernieuwde haar vertegenwoordigers in het bestuursorgaan van het doecentrum. Volgens minister Crevits is het de bedoeling met Frank Beckx de weg die met Van den Brande was ingeslagen, verder te bewandelen. Hij was de afgelopen zes jaar al onafhankelijk bestuurder bij Technopolis. Beckx was tot maart 2021 gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen en is sindsdien de directeur van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.