07 Jan
07Jan

Frank Beckx is tot op heden gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences. Frank Beckx krijgt de opdracht mee om de impact van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka verder te vergroten in het belang van de Vlaamse ondernemingen en het ondernemerschap. Dit zal gebeuren in nauwe samenwerking met de Voka – Kamers van Koophandel, het Vlaams Werkgeversplatform en andere stakeholders. 

Frank Beckx (40) is licentiaat in de rechten (KU Leuven) met een specialisatie in administratief, Europees en internationaal recht. Hij startte zijn loopbaan tussen 2003 en 2008 als raadgever en woordvoerder van de Vlaamse ministers Marino Keulen, Fientje Moerman en Patricia Ceysens. Van 2008 tot 2013 was hij directeur communicatie en public affairs van essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemie en life sciences. Sinds 2014 is hij gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen. Frank is ook voorzitter van BlueChem NV, de incubator voor duurzame chemie. Daarnaast is hij voorzitter van de sectorale opleidingscentra PlastIQ en ViTalent, bestuurder bij Catalisti (speerpuntcluster voor duurzame chemie en kunststoffen), Railport Antwerpen en Flanders Technology International. Hij is ook lid van het STEM-platform van de Vlaamse regering. 

Frank  Beckx vertrekt na dertien jaren in de chemie- en farmasector en zet nu de stap naar het interprofessionele niveau. "Vanuit mijn nieuwe rol bij Voka wil ik bouwen aan een gedeelde toekomstvisie voor welvaartsgroei in Vlaanderen, vernieuwend zijn in constructieve belangenbehartiging en de samenwerking tussen ondernemersorganisaties versterken voor een modern en performant werkgeverslandschap ten dienste van onze ondernemingen. In al deze domeinen wil Voka het voortouw nemen en ik kijk dan ook enthousiast uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.