De Gentse hoogleraar ethiek Freddy Mortier is opnieuw verkozen tot voorzitter van deMens.nu, de Nederlandstalige organisatie van vrijzinnige verenigingen. Dat gebeurde zaterdag op de algemene vergadering van Unie Vrijzinnige Verenigingen/deMens.

Mortier, de vroegere vicerector van de UGent, is sinds 2018 voorzitter van deMens.nu. Hij nam toen de fakkel over van Sylvain Peeters. Het vakgebied van Mortier – bio-ethiek, studie van levensbeschouwing, vakdidactiek wijsbegeerte en moraal – sluit naadloos aan bij het domein van deMens.nu. 

Mortier wil tijdens zijn nieuw mandaat de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Hij start zijn tweede mandaat in een bijzonder jaar voor de organisatie, die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert.

“Onze standpunten in het voordeel van méér persoonlijke vrijheid liggen pal in de lijn van de secularisering die we in het Westen meemaken. Wij, vrijzinnig humanisten, hebben effectief bijgedragen tot de totstandkoming van humane echtscheidingswetten, allerlei non-discriminatiewetten, anticonceptie-, abortus- en euthanasieregelingen – allemaal zaken waardoor de ruimte voor het ontwerp van een persoonlijke sfeer in vrijheid is toegenomen. En dat blijft onze sterkte”, aldus de herverkozen voorzitter.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.