Leden van het Executief van de Moslims van België (EMB) vragen aan de Brusselse ondernemingsrechtbank om een voorlopige bewindvoerder aan te stellen, om het "democratische en transparante beheer" van het college van de Moslimexecutieve te herstellen. Dat meldt de organisatie woensdag in een persbericht. 

Op 5 oktober is er een hoorzitting gepland. Drie leden van de Moslimexecutieve gaven aan dat een aanpassing van de statuten van de vzw achter de Moslimexecutieve werd doorgevoerd tijdens de een algemene vergadering waarvoor zijn alledrie geen uitnodiging hadden gekregen. "De vergaderingen van het bestuursorgaan en van de algemene vergadering worden georganiseerd zonder dat de leden van het Executief worden uitgenodigd, volgens een kalender die is vastgelegd door de drie bestuurders van de vzw", aldus de drie leden.

"De nominatie en het ontslag van bestuurders gebeurt zonder enige aankondiging en zonder dat er een vacature wordt gepubliceerd. Er werd sinds 2014 geen enkele verkiezing georganiseerd rond de hernieuwing van de algemene vergadering van de vzw of van het bureau van de Moslimexecutieve", hekelen de drie ook. "Er werd geen enkel document overgemaakt aan de leden van het Executief over de aanstelling van 'adviseurs' en de oprichting van een vzw. Tot slot gebeuren de goedkeuring van de jaarrekening en de stemming rond het budget van de vzw helemaal niet op een transparante manier."

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.