Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton


03 May
03May

De raad van bestuur van FedBeton heeft Geert De Maeyer (Inter-Beton - CBR) aangesteld als nieuwe voorzitter. FedBeton vertegenwoordigt de ondernemingen van de industrie van de productie, het vervoer en het pompen van stortklaar beton. Als voorzitter van FedBeton volgt hij Marc Jonckheere (algemeen directeur bij Aclagro nv) op. Die heeft er inmiddels twee mandaten van drie jaar opzitten.  

Geert De Maeyer (54) is geboren in Sint-Gillis-Waas en sinds 2015 werkzaam bij Inter-Beton; eerst als district manager en sinds 2017 als general manager. Voor FedBeton was hij sinds april 2018 reeds bestuurder van de vzw en tevens voorzitter van de Commissie Exploitatie. In het najaar van 2018 nam Geert De Maeyer ook het voorzitterschap van de Regionale Antenne Limburg op zich. 

FedBeton verwacht dat na een moeilijk jaar waarin de stortklare betonsector, de bouwsector en de ganse samenleving werden gegijzeld door het covid-19-virus, nu de kentering voorzichtig maar gestaag kan worden ingezet. Op voorwaarde dat de vaccinatiecampagne de komende maanden ongestoord kan blijven verlopen. 

De sector van het stortklaar beton omvat in België zowat 270 betoncentrales voor ongeveer 160 ondernemingen. Deze produceert jaarlijks om en bij de 12 miljoen m³ beton (cijfers van 2019), wat net iets meer is dan 1 m ³ stortklaar beton per inwoner. Dat maakt van de sector één van de belangrijkste producenten van bouwmaterialen maakt.  

In de keten ‘Beton’ die 15.000 mensen tewerkstelt (cement, granulaten, zand, stortklaar beton en geprefabriceerd beton) genereert de betonsector een directe tewerkstelling voor zowat 4 000 personen. Meer dan 2.200 betonmixers en zowat 400 betonpompen leveren dagelijks beton aan de 175.000 arbeiders van de bouwsector.

Bron: Bouwkroniek

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.