"Iedereen praat met elkaar, heeft zin om samen te werken en in de zelfde richting te gaan." Dat zegt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maandag in La Libre Belgique en La Dernière Heure, nadat het stuurcomité van het GEN, het gewestelijk expresnet rond Brussel, vrijdag zijn werkzaamheden heeft hervat.

Het stuurcomité lag meer dan een jaar stil, maar werd vrijdag terug opgestart. Het comité staat onder leiding van Jean-Pierre Hansen, die door minister Gilkinet werd herbevestigd als voorzitter, verenigt de vijf openbaarvervoermaatschappijen - NMBS, Infrabel, De Lijn, Tec en MIVB - en moet de prioriteiten vastleggen om het project te doen slagen.

Georges Gilkinet zegt "zo snel en ver mogelijk" te willen gaan met het GEN, dat 20 jaar geleden werd gelanceerd, zonder zich uit te spreken over een datum dat het project klaar zal zijn.

"We beschikken vandaag over de nodige financiële middelen om het GEN af te werken", stelt voorzitter van het stuurcomité Jean-Pierre Hansen, de vroegere Electrabel-baas. Het noodzakelijke budget wordt geraamd op "een groot miljard, waarvan een groot deel gaat naar de werken, waarvoor een 60/40-verdeelsleutel van toepassing is. Om duidelijk te zijn, als ik de werken voor het Waalse GEN wil voltooien, moet ik ook werken uitvoeren in Vlaanderen. Dus hebben we geen miljard nodig, maar anderhalf miljard. En dat hebben we". 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.