De aandeelhouders van de Gentse e-mobility scale-up Optimile - AG, Touring en BNP Paribas Fortis - investeren 8 miljoen euro in het Gentse bedrijf. De kapitaalinjectie moet het bedrijf helpen bij de verdere ontwikkeling van diensten voor het laden van elektrische wagens en voor multimodale mobiliteit. Het personeelsbestand moet op korte termijn verdubbelen tot 50 medewerkers. De scale-up mikt in de eerste plaats op stevige groei in de B2B markt.

Een van de grote knelpunten voor de elektrische bedrijfswagens wordt volgens Optimile de beschikbaarheid van publieke laadpalen. De helft van de Belgen heeft immers niet de ruimte om een eigen laadpaal te plaatsen en zal dus moeten laden op kantoor of op een publieke plaats. Optimile schat dat, om de beoogde doelstelling van een 100 procent elektrisch bedrijfswagenpark tegen 2026 te behalen, meer dan 100.000 nieuwe publiek toegankelijke laadpalen in België nodig zullen zijn.

Het cloud-based platform van Optimile laat bedrijven toe het opladen van elektrische voertuigen te integreren in hun globale aanbod aan hun klanten en medewerkers. De bijbehorende smartphoneapplicatie en laadpas geven toegang tot een van de grootste netwerken van laadstations in Europa, met meer dan 120.000 locaties in 19 landen. De app kan ook gebruikt worden bij de invoering van een mobiliteitsbudget voor de werknemer.

"Deze kapitaalinjectie van onze drie aandeelhouders bevestigt het vertrouwen in Optimile en geeft ons team extra drive om nog meer in te zetten op de meest innovatieve ontwikkelingen", zegt An De Pauw, CEO van Optimile. "De investering komt op het juiste moment omdat we net nu een doorbraak bereiken in de markt van elektrische wagens en flexibele mobiliteitsoplossingen. Bovendien zetten autofabrikanten, overheden, ontwikkelaars van laadinfrastructuur en softwareproducenten volop in op duurzame samenwerkingen op het vlak van e-mobility."

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.