Investeringsmaatschappij Gimv heeft zijn belang in het Duitse tandheelkundig platform GPNZ opgetrokken. Met de extra middelen wil GPNZ de groeiambities kracht bijzetten.

GPNZ ontstond eind 2018, het bedrijf wilde onder meer via overnames een toonaangevende tandeelkundige groep worden in Duitsland, klinkt het woensdag in een persbericht. Gimv en de 'Gesellschaft für Praxisnachfolge in der Zahnmedizin' werken sinds dat jaar al samen. 

GIm vult alvast de kapitaalhonger van het Duitse bedrijf op. Zo is er sprake van een "aanzienlijke kapitaalverhoging" en de investeringsmaatschappij heeft ook de aandelen van mede-investeerders Cannonball en medeoprichter Marcus Geier overgenomen.

GPNZ opereert vanuit een hoofdkwartier in München. Het bedrijf bracht al een "aantal hoogwaardige tandartspraktijken samen" en ondersteunde hen in hun ontwikkeling, klinkt het. De voorbije 15 maanden traden negen praktijken toe. De werkwijze heeft voordelen voor de tandarts, die meer tijd kan besteden aan de medische taak, en de patiënt, die toegang heeft tot een breder scala aan diensten, klinkt het.

De investeringsmaatschappij houdt de kiezen op elkaar over het investeringsbedrag. Ook CEO Roman Wachtel engageert zich voor een verdere kapitaalinbreng.

Gimv boorde eerder al de brede gezondheidszorg aan. Het bedrijf investeert inmiddels in verschillende kliniek- en praktijkgroepen, en ook medische technologie- en biotechbedrijven.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.