Gimv wil voor het eerst in zes jaar een hoger dividend uitkeren. De portefeuille van de investeringsmaatschappij had in het boekjaar dat liep tot eind maart een rendement van 20,4 procent, zo blijkt uit de jaarresultaten. 

Gimv investeert in tientallen bedrijven uit verschillende sectoren. Van een hamburgerketen over een babykledingwinkel tot verschillende bedrijven uit de medische wereld. De nettowinst in het gebroken boekjaar kwam uit op 174,3 miljoen euro, tegen 205,7 miljoen euro in het voorgaande boekjaar. 

Over het lopende boekjaar - gekenmerkt door hoge inflatie - zegt Gimv dat de orderboeken nog goed gevuld zijn, maar dat een stijging van de omzet meer realistisch is dan een verdere toename van de winstmarges. Toch ziet het bedrijf nu ruimte voor een verhoging van het dividend. 

Na vijf jaar 2,50 euro per aandeel te hebben uitbetaald, stelt Gimv zijn aandeelhouders nu voor om 2,60 euro uit te keren. Het is de bedoeling om dat dividend - "behoudens uitzonderlijke omstandigheden" - vervolgens niet te verlagen. 

"De sterke resultaten over de voorbije jaren en de aanzienlijk gestegen investeringsportefeuille geven vertrouwen om deze verhoging voor te stellen", luidt het.

Bron: Belga

Lees ook het interview met CEO Koen Dejonckheere

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.