Techbedrijf Keyware Technologies zet zijn CEO Stéphane Vandervelde aan de deur. Dat meldt het bedrijf donderdag, nadat eerder op de ochtend waakhond FSMA gemeld had een dossier rond de CEO over te maken aan het gerecht. Het dossier gaat over dubieuze geldstromen naar de topman. Eind maart raakte bekend dat Vandervelde Keyware zowat 2 miljoen euro moet terugbetalen.

"De raad van bestuur van Keyware Technologies heeft op 14 april 2021 besloten om de jarenlange samenwerking met haar CEO (...) definitief te beëindigen", klinkt het in een persbericht. Vandervelde legt met onmiddellijke ingang al zijn mandaten van (gedelegeerd) bestuurder in alle Keyware vennootschappen neer en treedt ook terug uit zijn rol als CEO.

Guido Van Der Schueren, de huidige voorzitter van de raad van bestuur van de vennootschap, werd aangesteld als CEO ad interim. Stéphane Vandervelde heeft zich ertoe verbonden om de transitie in goede banen te leiden en zal, in afwachting van de komst van een nieuwe CEO, de CEO ad interim ondersteunen.

Het aandeel Keyware Technologies verliest donderdagochtend bij opening van de handel op de beurs van Brussel 4,26 procent tot 0,90 euro.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.