Tom Peeters, tot voor kort hoofd Innovatie bij Mediafin, wordt de nieuwe directeur Connectie bij de openbare omroep. De raad van bestuur keurde die voordracht van CEO Frederik Delaplace goed, meldt de VRT maandag. 

Daarnaast wordt Karen Donders, vandaag al directeur Publieke Opdracht, ook directeur Talent en Organisatie. Die functie neemt ze over van Hans Cockx, die "op eigen vraag binnenkort de VRT verlaat". Deze herschikking vormt het sluitstuk van de hervorming van de VRT-top, klinkt het.

Als directeur Connectie zal Peeters het team leiden "dat het rijke aanbod van de verschillende merken van de publieke omroep op impactvolle manier tot bij de Vlaamse gebruiker brengt", klinkt het. De voorbije 25 jaar werkte Peeters voor Mediafin, de uitgever van zakenkrant De Tijd. CEO Delaplace maakte vorig jaar ook al de overstap naar de VRT, na een lange carrière bij Mediafin.

"Om relevant te blijven voor iedere Vlaming schakelen we een versnelling hoger in de digitale omslag, zonder daarbij de noden van de klassieke gebruikers uit het oog te verliezen", zegt Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur. "Daarom hebben we fiat gegeven aan deze vernieuwing van het directiecollege."

Hans Cockx, nog tot eind deze maand HR-directeur, zegt in het persbericht dat het, na meer dan 25 jaar in directiefuncties "tijd is voor een nieuw evenwicht in mijn leven". Karen Donders, als directeur Publieke Opdracht al verantwoordelijk voor onder meer de communicatiedienst, de juridische dienst en de studiedienst, neemt er nu dus ook de personeelsdienst bij. Donders was voor haar overstap naar de VRT professor Communicatiewetenschappen aan de VUB.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.