27 Aug
27Aug

De Oost-Vlaamse voedingsproducent Ter Beke heeft in het eerste semester zoals verwacht een beter resultaat geboekt. De omzet is wel nog gedaald, maar het bedrijf is wel opnieuw winstgevend, blijkt maandag uit de halfjaarresultaten. Ter Beke is zwaar getroffen door de coronamaatregelen in de horeca.

De omzet daalde met 4 procent, van 356 naar 342 miljoen euro. De grootste daling (-6 procent) was er bij de divisie bereide gerechten, die voornamelijk te wijten is aan de coronacrisis, aldus Ter Beke. De sluiting van (en de beperkingen binnen) de horeca zorgden sinds maart 2020 voor een terugval in verkopen binnen het foodservicekanaal en ook dit jaar bleven de verkopen bijzonder hard geraakt door de pandemie, vooral bij dochteronderneming KK Fine Foods Ltd in het Verenigd Koninkrijk. "We zien wel dat de versoepeling van de maatregelen voor een zeer gradueel herstel in verkopen zorgt", aldus het bedrijf. Binnen de vleeswarendivisie zette Ter Beke een aantal niet-rendabele contracten stop in 2021, waardoor de omzet daalde met 3 procent.

Toch is de onderliggende ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) gestegen in het eerste semester, van 13 tot 27 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat, dat vorig jaar nog 10 miljoen in het rood ging, steeg tot 7 miljoen euro, terwijl  De nettoschuld is sinds eind 2020 met 8 miljoen euro gedaald. "De vooruitzichten blijven positief, maar blijvende volatiliteit in grondstofkosten en commodities zorgen voor verlaagde visibiliteit", zegt voorzitter Dirk Goeminne.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.