Volgens De Tijd wordt Hilde Laga bij ING de mogelijke opvolger van huidig voorzitter Diego du Monceau. Als haar benoeming groen licht krijgt, wordt de juriste de eerste vrouw in die topfunctie worden in de Belgische banksector. 

Vorig jaar kwam du Monceau aan het hoofd van de raad van bestuur, waar hij al sinds 1993 in zetelt. Zijn mandaat werd in 2021 nog eens met een jaar verlengd tot april van dit jaar..

De benoeming van Laga moet wel nog goedgekeurd worden door de Nationale Bank van België (NBB) en de Europese Centrale Bank (ECB). 

Vandaag telt de Raad van Bestuur van ING België acht vrouwen en tien mannen die allemaal diverse en internationale expertise hebben. Op die manier wil ING zorgen voor een goed genderevenwicht en diversiteit aan ervaringen in haar Raad van Bestuur. 

In het kader daarvan hebben nieuwe gezichten de Raad van Bestuur vervoegd zoals Peter Adams (CEO ING België), Sali Salieski (Head of Retail en Private Banking ING België), Bahadir Samli (CIO ING België), Pinar Abay (lid van de Management Board Banking en Head of Market Leaders ING Group) en Ad Kas (ad interim CRO Challenger & Growth Markets ING Group). 

Lees het interview van Hilde Laga met De Bestuurder

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.