De raad van bestuur van bank Degroof Petercam heeft Hugo Lasat voorgedragen als nieuwe CEO. De aandeelhouders moeten dan Lasat, de huidige CEO van Degroof Petercam Asset Management (DPAM), benoemen, zo meldt de bank woensdag in een persbericht. Ook de toezichthouders moeten nog instemmen.

Vorige maand raakte reeds bekend dat Colmant ermee stopt als CEO. Hij combineert de job nu met die van CEO van de afdeling private banking. "Hugo Lasat zou Bruno Colmant opvolgen, die zijn functie van Chief Executive Officer zou neerleggen om zich voltijds te wijden aan zijn verantwoordelijkheden als Head of Private Banking, die hij al in maart op zich had genomen", klinkt het in het persbericht.  

Colmant blijft lid van het  directiecomité en de raad van bestuur van Degroof Petercam. Peter De Coensel moet Lasat opvolgen als CEO van DPAM.

Lasat startte in 2011 bij Petercam, na passages bij verschillende banken. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële sector.

Colmant, destijds hoofdeconoom, kwam in 2019 aan het roer van Degroof Petercam te staan. Hij volgde Philippe Masset op na een vertrouwensbreuk met de raad van bestuur. Eerder dat jaar was er sprake van een audit van de Nationale Bank naar de procedures voor interne controle met betrekking tot de preventie van witwassen. Een audit die leidde tot aanbevelingen. 

Degroof Petercam ontstond in 2015 uit een fusie van Bank Degroof en beursvennootschap Petercam. Het is een van de grootste vermogensbeheerders van het land. De bank is onder meer actief rond private banking, institutioneel vermogensbeheer en investment banking.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.