Intermediate Capital Group (ICG) heeft de meerderheid van de aandelen verworven in Lunch Garden. Dat meldt de restaurantketen donderdag, die nog geen details kan geven over hoe groot dat aandeel van ICG is.

Dat het Britse ICG hoofdaandeelhouder wordt, betekent natuurlijk dat ze aan het stuur van de restaurantketen zullen zitten, erkent Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden. Het Londense ICG, dat kapitaal voorziet om bedrijven te helpen groeien, kent het bedrijf al langer en investeert sinds 2015 in de keten. "Het is een sterke financiële partij", aldus Biebuyck, die dit nieuws "een aanzienlijke boost" noemt met het oog op de heropening van de horeca. Biebuyck benadrukt ook dat ICG gelooft in de lokale verankering en achter het meerjarenplan van het managementteam staat.

Vorig jaar maakte Lunch Garden een transformatieplan bekend. Daarbij kwamen 138 van de ongeveer 1.100 banen op de helling te staan, maar er zouden geen vestigingen gesloten worden. Zowel in de centrale diensten als in de restaurants sneuvelden banen. En er werd gesnoeid in alle kosten die niet gelinkt zijn aan voeding (personeelskosten, maar ook marketingkosten en huur). 

Lunch Garden had nochtans een goed boekjaar in 2019. Zowel de inkomsten als de rendabiliteit groeiden. De omzet bedroeg 117,6 miljoen euro, de brutobedrijfswinst (ebitda) 16,5 miljoen euro en de bedrijfswinst 4,4 miljoen. Maar in 2020 sloeg de coronacrisis toe en gingen de restaurants weken dicht.

De directie van Lunch Garden heeft de sociale partners donderdag uitgenodigd om tekst en uitleg te geven over de nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.