In coronajaar 2020 is de omzet van Smals, de ICT-leverancier van de overheid, ruim 12 procent hoger uitgekomen op 383,4 miljoen euro. Dat komt vooral door de strijd tegen COVID-19, meldt het bedrijf bij de publicatie van zijn activiteitenverslag.

"Groei is voor ons geen doel, maar wel een blijk van het vertrouwen dat onze leden ook in uitzonderlijke omstandigheden blijven stellen in Smals", zegt CEO Frank Robben. 

De strijd tegen het coronavirus was de belangrijkste factor die bijdroeg tot het resultaat, onder meer door de vraag naar nieuwe projecten én de vraag naar externe specialisten vanuit de privésector. De activiteit in nieuwe projecten nam zo met 20 procent toe en was goed voor bijna een vijfde van de omzet (19,3 procent). De inzet van externe specialisten uit de privésector bij de overheidsinstellingen groeide dan weer met 17,6 procent en maakt nu bijna een derde (31,8 procent) uit van alle activiteiten van Smals.

Daarnaast steeg de inzet van Smals-medewerkers met 4,1 procent. ICT-infrastructuurdiensten gingen met 9,8 procent erop vooruit.

De tewerkstelling kwam in 2020 voor het eerst boven de 2.000 medewerkers. Het gaat om een netto-stijging met 4,6 procent naar 2.044 medewerkers in totaal. Van hen werkten 990 eind 2020 intern voor Smals en 1.054 bij een van de aangesloten overheidsinstellingen.

In de strijd tegen de coronapandemie ontwikkelde Smals een aantal toepassingen, zoals voor de contactopsporing, de coronalertapp en de reservevaccinatielijst Qvax.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.