Imran Uddin is benoemd tot Algemeen Directeur van de Associatie KU Leuven, zo heeft de Associatie donderdag bekendgemaakt. Uddin was de laatste zes jaar directeur onderwijs, onderzoek en studentenbeleid aan de Arteveldehogeschool. Op 1 oktober start hij in zijn nieuwe functie. De Associatie KU Leuven is de grootste netwerkorganisatie in het Vlaamse hoger onderwijs.

"Met Imran als Algemeen Directeur versterkt de Associatie KU Leuven haar strategische mogelijkheden", zegt André Oosterlinck, voorzitter van de Associatie KU Leuven. "Zijn expertise op vlak van onderwijs, onderzoek & studentenbeleid en zijn engagement voor gelijke kansen, diversiteit en democratisering vormen een meerwaarde voor alle associatiepartners en voor het Vlaamse hoger onderwijs."

Imran Uddin is doctor in de geschiedenis en heeft een lange carrière uitgebouwd in het hoger onderwijs. Na zijn doctoraatsopleiding groeide Uddin door van stafmedewerker onderwijs en studie- en studentenbegeleiding naar departementshoofd sociale studies aan de UCLL. De laatste zes jaar was hij directeur onderwijs, onderzoek en studentenbeleid aan de Gentse Arteveldehogeschool.

"Het hoger onderwijs staat voor belangrijke en ingewikkelde uitdagingen. Denk maar aan de digitale transformatie post-corona, de groeiende diversiteit van onze studentenpopulatie en de noodzakelijke cultuurshift in levenslang leren", zegt Uddin. "Ik ben er vast van overtuigd dat wij als associatiepartners samen een beter antwoord op deze uitdagingen kunnen bieden. In nauwe samenwerking met alle instellingen en stakeholders wil ik er voor zorgen dat de Associatie KU Leuven meer dan ooit een netwerk van kansen is, voor onze studenten en voor onze medewerkers. Een netwerk waarin kwaliteit en innovatie in onderwijs en onderzoek vooropstaan."

Uddin volgt Ann Verreth op, die in april 2021 Algemeen Directeur werd van Odisee. Tussen april en oktober werd en wordt de functie opgevangen door de andere directieleden en medewerkers.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.