16 Nov
16Nov

De groep Laiterie des Ardennes en zijn filiaal Solarec hebben dinsdag in Baudour, een deelgemeente van de stad Saint-Ghislain in Henegouwen, een nieuwe productie-eenheid voor mozzarella ingehuldigd. De nieuwe installaties moeten zorgen voor een jaarlijkse productie van 32.000 ton mozzarella. 

Solarec heeft de voorbije drie jaar een programma opgezet ten belope van 125 miljoen euro voor het optrekken van onder meer een kaasfabriek, een droogtoren en een boterlijn voor gebak. Deze projecten hebben ruim 60 nieuwe jobs opgeleverd.

De raad van bestuur van de Laiterie des Ardennes had in 2018 zijn filiaal Solarec belast met de opdracht om zijn blootstelling aan de prijsvolatiliteit voor boter en melkpoeder te beperken. Uit een diepgaand onderzoek kwam mozzarella naar voor als een veelbelovend product voor de toekomst. Volgens het bedrijf wordt wereldwijd elke dag iets meer dan 3,6 miljoen ton mozzarella geconsumeerd.

De mozzarella die geproduceerd zal worden in Baudour, in de vorm van blokken van 2,5 kilo, zal bestemd zijn voor de Europese markt en Azië.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.