Ineos had in Geel al een polypropyleenfabriek met een honderdtal medewerkers en daar komt nu een belangrijk productiecentrum van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) en paraxyleen (PX) bij, waarmee ze oplossingen voor de polyesterindustrie leveren zoals polyestervezel voor textieltoepassingen, film- en vormgiettoepassingen en PET-verpakkingen. De vestiging in Geel wordt met de aankoop van de BP-fabriek uitgebreid met zowat 380 medewerkers. Ineos stelt dat de nieuw aangekochte fabriek complementair is met de overige activiteiten van het bedrijf.

Wereldwijd omvat de overname van Aromatics en Acetyls van BP vijftien vestigingen en tien joint ventures. Er was een bedrag van 5 miljard dollar mee gemoeid. De overgenomen bedrijfstakken zullen doorgaan als Ineos Acetyls and Ineos Aromatics. 

"Het is een logische uitbreiding van onze huidige petrochemie-activiteiten voor acetyl en een belangrijke toevoeging van aromatenactiviteiten ter ondersteuning van de polyesterindustrie wereldwijd", stelt Ineos-voorzitter en -stichter Jim Ratcliffe. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.