Inne Mertens wordt de nieuwe CEO van Sibelga , zo heeft de Brusselse beheerder van gas- en elektriciteitsnetwerken dinsdag bekendgemaakt. Zij volgt Marie-Pierre Fauconnier op, die haar functie in mei neerlegde, en Raphaël Lefere, die in de tussentijd als interim-CEO heeft gefungeerd. 

Inne Mertens (47) is afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur aan de KUL. Zij begon haar carrière bij Electrabel. Sinds 2009 is zij lid van het directiecomité van Ores, de grootste distributienetbeheerder in Wallonië, waar zij verantwoordelijk is voor het departement Market Management & Customers. 

Mertens begint officieel op 1 februari 2022. Haar focus zal liggen op de uitvoering van het strategisch plan 2020-2024 van de beheerder van het gas- en elektriciteitsnet in de hoofdstad. Het plan omvat een aantal innovatieve projecten, zoals energie-efficiënte gebouwen, 100% groene deelauto's en autonome buurten die energie produceren, delen en opslaan. 

“Haar kennis van de energiesector, haar technische en menselijke vaardigheden en haar managementcapaciteiten vormen een echte troef voor de voortzetting van de activiteiten van het bedrijf, dat zich moet aanpassen aan de nieuwe uitdagingen van de energietransitie,” , aldus Faouzia Hariche, voorzitster van de raad van bestuur.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.