De Amerikaanse private investeringsmaatschappij Bain Capital neemt een meerderheidsbelang van 55 procent in de Vlaamse hr-dienstverlener House of HR. Dat melden beide partijen zaterdagavond in een persbericht, zonder financiële details vrij te geven. 

Het management van House of HR, het Franse investeringsfonds Naxicap en oprichtster Conny Vandendriessche houden het resterende vermogen in handen. 

House of HR boekte vorig jaar een omzet van 2,2 miljard euro. Het bedrijf heeft kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, en rekruteringsagentschappen in onder meer Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje. 

House of HR stelt elke maand meer dan 57.000 mensen tewerk in bedrijven. De hr-dienstverlener startte in 1995 met één Accent Jobs-kantoor in Roeselare. De CEO van House of HR, Rika Coppens, zegt dat het bedrijf zijn groeipad wil voortzetten. "Dat is gebaseerd op een sterke organische groei en op gerichte en gespecialiseerde fusies en overnames in bestaande markten, de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Scandinavië, dit alles ondersteund door voortdurende aandacht voor digitalisering." 

"Ik ben heel blij dat House of HR een nieuwe hoofdaandeelhouder heeft gevonden, die, net zoals Naxicap tien jaar geleden, echt het ondernemende en mensgerichte DNA van het bedrijf begrijpt", zegt Conny Vandendriessche, stichtster en bestuurslid van House of HR. "Het was een droom die uitkwam om House of HR te zien groeien van één Accent Jobs-kantoor in Roeselare tot een internationale groep. Dat is ook de reden waarom ik minderheidsaandeelhouder en bestuurslid wil blijven zodat ik mijn steun voor alle 'Happy Rebels' die voor House of HR werken kan blijven tonen." 

Een groep van financiële instellingen heeft er zich toe verbonden om een schuldfinancieringspakket te voorzien ter ondersteuning van de overname van een meerderheidsaandeel door Bain Capital. De afronding van de transactie blijft afhankelijk van de gebruikelijke reglementaire goedkeuringen in het bijzonder.

Bron:Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.