‘Mindsphere World. BeNelux’, het initiatief rond de industriële “IoT as a service” oplossing MindSphere, bestaat twee jaar. Vorig jaar nog werd ‘MindSphere World. Belgium’ omgedoopt tot ‘MindSphere World. BeNeLux’ en begin dit jaar werd de IoT-Think Thank uitgebreid door de toetreding van Bizzomate, een Nederlands bedrijf dat gecompliceerde bedrijfsprocessen vertaalt naar geavanceerde softwareoplossingen. De community blijft groeien waardoor de aangesloten bedrijven steeds meer ervaringen en expertise kunnen uitwisselen bij het gebruik van IoT. 

Onderdeel van wereldwijd initiatief

MindSphere World. BeNeLux is een van de zeven regionale takken die elk verantwoordelijk zijn voor een specifieke regio binnen MindSphere World, dat inmiddels al 170 leden telt. Het initiatief brengt bedrijven en instellingen samen rond IoT in het algemeen, en MindSphere in het bijzonder. De community zet in op kennisoverdracht en gegevensuitwisseling rond technologie, business processen, kennis en ervaring. 

De BeNeLux-tak bestaat uit 11 complementaire partners: Actemium, ATS Groep, Avercon, ENGIE Solutions, Festo, Rittal, Siemens, Thomas More, Vandecapelle, Yazzoom, en new kid on the block: Bizzomate. 

Toekomstperspectieven

MindSphere World. BeNeLux wil in de toekomst uitbreiden naar andere industrieën zoals energie, gebouwentechnologie en infrastructuur en de financiële wereld. Regelmatig worden bedrijven uitgenodigd voor initiaties, evenementen of workshops. “De potentiële snelheid, kracht en mogelijkheden van ecosystemen zijn indrukwekkend. Daarom creëerden wij er een voor onze noden. Onze leden zijn gepassioneerde bondgenoten met een digitale mindset waarbij de wil om te groeien binnen en met ons project voorop staat. Wij willen de opportuniteiten van IoT maximaliseren en de uitgaven minimaliseren. We mogen een gezonde ambitie koesteren”, besluit Thierry Van Eeckhout, vicepresident sales Digital Industries bij Siemens België-Luxemburg en voorzitter van MindSphere World. BeNeLux.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.