24 Dec
24Dec

Mediagroep IPM (La Libre Belgique, La DH, L'Avenir, Paris Match...) stapt in nieuwszender LN24. Dat melden de CEO van IPM en de oprichters van LN24 Joan Condijts en Martin Buxant in een persbericht.

Het kapitaal van LN24 werd met 3 miljoen euro verhoogd, waarvan 2,7 miljoen afkomstig is van IPM. De mediagroep wordt zo met een aandeel van 68 procent de grootste aandeelhouder van de zender. De overige 300.000 euro komen van Belfius, dat nu 17 procent van het kapitaal bezit. Besix bezit 6 procent, de overige aandeelhouders zijn Finance Brussels, Ice Patrimoine, 1954 en Martin Buxant.

"Bedoeling is om op een coöperatieve manier te werken met alle redacties van de groep om  kwalitatief nieuws te brengen en om LN24 te positioneren als het referentietoneel voor alle grote maatschappelijke debatten binnen de Franse Gemeenschap", klinkt het in het persbericht.

De toetreding van IPM maakt ook een einde aan een conflict tussen LN24 en DH Radio, die deel uitmaakt van IPM. De twee stonden tegenover elkaar in verband met de toekenning van radiofrequenties, maar gaan nu dus samenwerken met een gezamenlijk ochtendprogramma op de televisie, op de radio en op het internet.

Er zijn ook veranderingen op til binnen de directie van LN24. Joan Condijts heeft namelijk beslist om de zender te verlaten om "zijn professionele activiteiten te heroriënteren naar een nieuwe uitdaging". Martin Buxant blijft wel op post en wordt directeur informatie, François Le Hodey wordt CEO, de algemeen directeur van IPM, Denis Pierrard, wordt vicevoorzitter. Er wordt intern bovendien een nieuw directiecomité samengesteld.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.