Koekjesfabrikant Lotus heeft via zijn investeringsfonds FF2032 een minderheidsbelang verworven in het Amerikaanse merk The Good Crisp Company. Dat meldt Lotus Bakeries in een persbericht. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

The Good Crisp Company biedt "een assortiment aan van natuurlijke, glutenvrije, clean-label, non-GMO en allergeenvriendelijke chips die volledig vrij zijn van kunstmatige smaak- en kleurstoffen en smaakversterkers", klinkt het. Momenteel heeft het bedrijf vijf chipssmaken in twee formaten op de markt. Het heeft zich onlangs ook gediversifieerd met het nieuwe product "Cheese Balls".

The Good Crisp Company is overal in de VS te vinden in de supermarkten en heeft meer dan 13.000 distributiepunten, waaronder grote retailers als Walmart, Whole Foods, Kroger en Wegmans.

Isabelle Maes, de CEO Natural Foods van Lotus Bakeries treedt toe tot de raad van bestuur van The Good Crisp Company. Ze zegt in het persbericht onder de indruk te zijn van het sterke groeiparcours: "The Good Crisp Company positioneert zich als een better-for-you chipsmerk in een zeer omvangrijke markt van stapelchips en heeft al sterke resultaten laten zien met overtuigend bewijs voor hun toekomstig potentieel."

Het gaat om het vijfde bedrijf dat wordt opgenomen in de investeringsportefeuille van het FF2032-fonds, dat zich specifiek richt op innovatieve voedingsbedrijven met veel groeipotentieel. Eerder werd ook al geïnvesteerd in de Nederlandse granolaproducent Oot, het Amerikaanse Partake Foods en Love Corn en het Britse Peter's Yard.

Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.