Na veertig jaar, als medeoprichter, als bestuurder en later als voorzitter, geeft Paul Teerlinck het voorzitterschap van Vooruit door aan Isabelle Van Cauwenberge. 

Paul Teerlinck stond in 1982 mee aan de wieg van de befaamde cultuurinstelling.. Sinds 2017 is Vooruit erkend als Vlaamse Kunstinstelling. In die tussentijd werd het gebouw beschermd als monument en grondig gerestaureerd. Er werd een internationaal gerespecteerd programma uitgebouwd. Het bestuur werd geprofessionaliseerd, verjongd en vervrouwelijkt en een horizontaal organisatiemodel uitgewerkt. Jaarlijks komen 350.000 mensen over de vloer. 

“Het hele verhaal van Kunstencentrum Vooruit is een onwaarschijnlijk verhaal van inzet, onbaatzuchtigheid, drive, ambitie, het waarmaken van een, in feite, onmogelijke (wens)droom. Ik heb de functie trachten in te vullen met veel inzet, passie en humor en heb er ook veel voor teruggekregen. Mijn respect en dank voor iedereen die mee aan de weg heeft getimmerd is groot,” vertelt Paul Teerlinck. 

Ondertussen stelde de raad van bestuur Isabelle Van Cauwenberge aan als nieuwe voorzitter. Zij studeerde politieke wetenschappen en economie aan de UGent, Solvay Business School en de FU Berlin. Beroepshalve begeleidt zij bedrijven en organisaties tijdens transformaties op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, personeelsbeleid, diversiteit & inclusie. Isabelle is 49 jaar en woont in Gent. Ze is acht jaar lid van de raad van bestuur van Vooruit. 

“Ik wil met Vooruit verder bruggen bouwen, terwijl wij erover lopen. Ik doe dat met een onverzettelijke liefde voor kunstenaars en de rol die zij spelen, zowel in de stad als internationaal,” aldus  Van Cauwenberge.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.