20 Aug
20Aug

Na een succesvolle start in Duitsland wil NVISO verder internationaliseren,  en zo werd het voor de dienstverlener in cyber security tijd voor een topprofiel. NVISO investeert in haar groei en haalt daarvoor de meest getalenteerde mensen aan boord - in dit geval van een ongekend hoog niveau. Jan De Blauwe zal het managementteam van NVISO versterken als Chief Operations Officer en Gedelegeerd Bestuurder van NVISO Holding. 

Jan De Blauwe is een senior executive die een carrière en netwerk heeft opgebouwd in de cyber security sector, als CISO voor BNP Paribas Fortis en als voorzitter van de Cyber Security Coalition in België, na tien jaar in de Verenigde Staten bij Lucent en Verizon. 

Jan De Blauwe zal zich richten op de verdere internationale ontwikkeling van NVISO. De cyber security dienstverlener is vandaag voornamelijk aanwezig in België en sinds 2018 in Duitsland en heeft intussen al klanten in 16 landen. NVISO heeft projecten in de technologie, de digitale, financiële en industriële sectoren, en ondersteunt de cyberveiligheid van overheden en openbare instellingen. Met de toename en ook de steeds groter wordende gevolgen van cybercriminaliteit is cyber security de dag van vandaag essentiëler dan ooit. 

Oprichter Kurt Ceuppens blijft Voorzitter van de Raad van Bestuur van NVISO Holding en Gedelegeerd Bestuurder van NVISO Belgium. Zo blijft Kurt Ceuppens ook verantwoordelijk voor de algemene strategie van het bedrijf, met een verhoogde focus op de expansiestrategie van NVISO: 

Met 20 jaar ervaring als senior manager is Jan De Blauwe een topexpert in cyber security. Hij zal NVISO vervoegen als Gedelegeerd Bestuurder van NVISO Holding en als Chief Operations Officer. Jan De Blauwe was Head of Global Security bij BNP Paribas Fortis. In die rol was hij verantwoordelijk voor cyber security, business continuïteit, gegevensbescherming en privacy, en IT Risk Management van de grootbank. 

Jan De Blauwe is voorzitter van de Belgian Cyber Security Coalition en van Secursys, het Febelfin-comité dat verantwoordelijk is voor cyberveiligheid. Tussen 1998 en 2007 bekleedde Jan De Blauwe managementfuncties in de VS, eerst bij Lucent Technologies / Bell Labs, en vervolgens als Vice President Corporate Accounts bij Ubizen/Cybertrust (nu onderdeel van Verizon Business). Jan De Blauwe behaalde een Ph.D. in Electrical Engineering aan de Universiteit van Leuven; een postgraduaat in Data Analytics aan de Universiteit van Leuven; en een MBA aan New York University. 

NVISO is een cyber security dienstverlener met hoofdzetel in Brussel. In 2013 is NVISO opgericht door zes Belgen die vanuit hun kennis en ervaring zagen dat de markt specialisten nodig had. Zij draaiden dat eerste jaar een omzet van 600.000 euro, na zeven jaar steile groei zal de omzet in 2021 stijgen naar 20 miljoen euro en het team naar 142 voltijdse personeelsleden.

NVISO is de initiatiefnemer van de Cyber Security Challenge en blijft deze jaarlijkse wedstrijd voor jongeren mee ondersteunen. Met de toename en ook de steeds groter wordende gevolgen van cybercriminaliteit is cyber security een van de snelst groeiende sectoren in de wereld op dit moment. De cyber security expert is nu al een knelpuntberoep: wereldwijd staan er meer dan drie miljoen jobs open (170.000 in the EU – bron: https://www.isc2.org/Research/Workforce-Study).

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.