Jan Ivar Borgersen heeft meer dan 30 jaar ervaring in bestuurdersmandaten en managementfuncties bij grote multinationale softwarebedrijven. Hij heeft verschillende bedrijven opgebouwd, geherstructureerd en gecentraliseerd, en heeft ook tal van complexe fusies succesvol afgerond. Gedurende 10 jaar was hij lid van het algemeen management van Visma en bracht het bedrijf van een pure Noorse speler tot een Europees toonaangevend softwarebedrijf.

Jan Ivar treedt toe tot het bestuur van Efficy om de Brusselse CRM-uitgeverij in staat te stellen de Europese leider in zijn segment te worden. In de afgelopen tien jaar heeft Efficy gemiddeld één bedrijf per jaar overgenomen en de ambitie is om in 2024 een omzet van 100 miljoen euro te behalen.

"Ik heb een lange ervaring in het beheer van softwarebedrijven, waaronder mergers & acquisitions. Aangezien de expansiestrategie van Efficy zowel gebaseerd is op organische groei als op externe ontwikkeling, dachten we dat ik enige toegevoegde waarde aan de tafel kon brengen. Mijn rol als voorzitter van de raad van bestuur zal erin bestaan Cédric Pierrard te ondersteunen en uit te dagen bij het maken van de juiste keuzes en beslissingen. Cédric heeft een duidelijke visie op wat Efficy de komende jaren zal zijn. Ik ben ervan overtuigd dat onze discussies rijk, dynamisch en vruchtbaar zullen zijn", zegt Jan Ivar Borgersen.

Een onafhankelijke voorzitter van de raad van bestuur, een strategische keuze voor Efficy

De komst van Jan Ivar Borgersen zal de corporate governance structuur van Efficy verbeteren. Hij zal de raad van bestuur, die tot nu toe bestond uit de oprichters van Efficy, de medewerkers van Fortino en Noshaq, vervolledigen. De ambitie van Efficy is groots: 5 keer groter worden en 5% van het CRM-marktaandeel in Europa vertegenwoordigen in 2024.

"Ik ben erg blij om Jan Ivar te verwelkomen als voorzitter van de Raad van Bestuur. Ik wilde iemand die ons kon ondersteunen in deze snelgroeiende tijden. Iemand met ervaring in ons vakgebied, in productontwikkeling en zelfs integratie is zeer waardevol. Jan Ivar is de juiste persoon voor ons en onze huidige ambities. We werken nu al samen aan de volgende acquisities die we in de komende weken zullen realiseren...", besluit Cédric Pierrard, CEO van de Efficy Group.

Over Efficy

Efficy is een softwareleverancier die bedrijven helpt bij het beheren van hun customer relationship management. Efficy heeft meer dan 185.000 dagelijkse gebruikers in 33 landen. Efficy heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en heeft meer dan 240 medewerkers in zijn 7 lokale kantoren in België, Frankrijk, Nederland, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Duitsland.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.