Jan Zijderveld is geen onbekende in de retailwereld. Hij werkte bijna 30 jaar bij Unilever waar hij verschillende senior management posities bekleedde in 7 verschillende landen. Zo was hij 7 jaar lang CEO van Unilever Europa en was hij lid van het uitvoerende team. Sinds 2018 ging hij als CEO aan de slag bij Avon, maar na een succesvolle ommekeer van het bedrijf dat resulteerde in een overname door The Natura & Co trok hij zich vorig jaar terug uit de zaak. 

Ondertussen zetelt de Nederlander in verschillende adviesraden onder meer in die van de start-up Bootcamp-Innoleaps en is hij sinds maart 2019 lid van de raad van bestuur bij Hema. Maar nu mag Zijderveld daar nog een nieuwe functie aan toevoegen: lid van de raad van bestuur bij Ahold Delhaize. 

"We zijn verheugd om Jan voor te dragen voor de benoeming in de raad van bestuur. Hij brengt een uitgebreide internationale ervaring, consumenteninzichten in een breed scala van producten en waardevolle kennis van de wereldwijde retailwereld met zich mee”, reageert Peter Agnefjäll, voorzitter van de raad van bestuur.   

Bron: Gondola

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.