Na een selectieprocedure heeft de raad van bestuur van Etex het advies van het Remuneratie- en Benoemingscomité opgevolgd om Jo Van Biesbroeck voor te dragen als opvolger van Jean-Louis de Cartier als Voorzitter van de raad van bestuur. De opvolging zou van kracht gaan onmiddellijk na de voorgestelde vernieuwing van Jo's bestuurdersmandaat op de Algemene vergadering van 26 mei 2021. 

Om een vlotte overgang tussen nu en de Algemene vergadering mogelijk te maken, treedt Jo Van Biesbroeck op als ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Jean-Louis de Cartier was al in 1993 tot de raad van bestuur toegetreden. In de daaropvolgende jaren was hij ook lid van de Raad van bestuur van andere bedrijven. Na Etex te hebben begeleid bij talrijke ontwikkelingen, zal Jean-Louis in mei 2021 het einde bereiken van zijn huidige mandaten als bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur. Aangezien hij dan het maximum aantal mandaten zal bereiken volgens de governance regels van de onderneming, kan hij niet worden herkozen voor een andere termijn.

Jo Van Biesbroeck heeft een diploma economie van de KU Leuven en beschikt over een uitgebreide bedrijfservaring. Hij heeft een carrière van 38 jaar achter de rug bij Interbrew, later InBev en vervolgens AB InBev. In zijn meest recente rol als Chief Strategy Officer hielp hij de CEO de optimale weg uit te stippelen voor de inkomstgroei van de groep en hield hij toezicht op de wereldwijde exportdivisie van de groep, ABI International.

Hij heeft aanzienlijke ervaring in het beheer van beursgenoteerde ondernemingen met familiale aandeelhouders. Hij is lid van de Raad van bestuur van verschillende beursgenoteerde ondernemingen, waar hij leiding geeft aan de Audit- en Remuneratiecomités. Jo is lid van de Raad van bestuur van Etex sinds 2018 en hij is de Voorzitter van het Risico- en Auditcomité. 

Etex is een internationale specialist in bouwmaterialen. De onderneming wilt mensen over de hele wereld inspireren om leefruimtes te bouwen die steeds veiliger, duurzamer, slimmer en mooier zijn. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf bevindt zich sinds 1905 in België en inmiddels heeft het wereldwijd meer dan 13.000 werknemers. Etex heeft 101 productielocaties in 42 landen, en heeft in 2019 een omzet van 2,9 miljard EUR en een REBITDA van 483 miljoen EUR opgetekend.

Bron: Etex

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.