De afgelopen week hebben AVERE Belgium, de federatie voor elektrische mobiliteit, en EV Belgium, de community voor EV rijders in België de krachten gebundeld. De community van EV rijders, bestaande uit meer dan 2.000 EV rijders, wordt geïntegreerd in AVERE Belgium. Samen gaan ze verder onder de naam “EV Belgium”. Jochen De Smet wordt ook de eerste voorzitter van EV Belgium. 

De Smet: “Voor de uitrol van elektrische mobiliteit in België is deze samenwerking uitermate belangrijk. Gebruikers en leveranciers van diensten en producten zullen nauwer gaan samenwerken om deze transitie naar zero emissie mobiliteit succesvol te realiseren. De bedrijven van deze jonge sector willen de komende jaren snel groeien om deze transitie kwalitatief en professioneel te kunnen aanpakken.“

AVERE Belgium heeft in juni net zijn 50ste lid mogen verwelkomen. Een mijlpaal. De sector groeit snel. Elke week staan nieuwe bedrijven op in de brede EV mobility waardeketen. Het gaat daarbij vooral om bedrijven actief rond laadpalen, hard en software, maar ook steeds meer rond innovatieve oplossingen mbt de batterijen van de wagens. Door de integratie van EV Belgium kunnen de AVERE leden rekenen op de gebruikservaringen van een groot netwerk aan elektrische rijders.

EV Belgium groeit ook snel en verenigt vandaag meer dan 2.000 EV rijders op verschillende fora zoals facebook en Linkedin. Door de integratie zal de geloofwaardigheid van elektrisch rijden als de nieuwe norm steeds groter worden. EV Belgium kijkt ook naar AVERE als uniek netwerk van partijen en bedrijven in de elektrische-mobiliteit-waardeketen om de belangen van EV rijders mee te verdedigen. 

Wim Broos: “Hier zit echt muziek in. We koppelen de praktijkervaringen van de EV rijders met de snelle ontplooiing en innovaties van bedrijven in België. EV Belgium wordt meer dan ooit het kenniscentrum rond elektrisch rijden.”

De samenwerking geeft een unieke opportuniteit om te antwoorden op vragen die rijzen rond de toekomstbestendigheid van elektrisch rijden als de nieuwe norm in België.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.