Johan Deburchgrave, topman van de afdeling LVT (luxury vinyl tiles - vinylparket en -tegels) volgt Jan Vergote op als CEO. Hij startte zijn carrière bij Promad waar hij doorgroeide tot general manager. Bij Eternit was hij CEO voor Duitsland. 

De specialist in vinylvloeren IVC maakt deel uit van Unilin, dat met een omzet van 2,3 miljard euro de niet-Amerikaanse activiteiten van het beursgenoteerde Mohawk overkoepelt. Het bedrijf produceert jaarlijks honderd miljoen vierkante meter kunststofvloeren op rol en is actief in 110 landen.IVC produceert luxevinylvloeren, vinylvloeren op rol en vloeren voor commercieel gebruik. Er werken 1.245 mensen voor het bedrijf, vooral in België (803), Rusland (187) en Luxemburg (145).

Het bedrijf kwam onlangs in het nieuws omdat Belgische en Nederlandse vaccinatiecentra zijn vinylvloeren gebruiken. De vloerbedekking is ook terug te vinden in tijdelijke covidziekenhuizen in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten.

Unilin-moeder Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Het stelt meer dan 42.000 mensen tewerk en boekt een omzet van 10 miljard dollar (2019).De reus MHK0,96% kende enkele moeilijke jaren: tussen 2018 en 2020 verloor het driekwart van zijn beurswaarde. Het voorbije jaar is de koers wel weer gestegen. 

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.