De Belgische neobank Rise mikt voor de lancering op de start van het nieuwe schooljaar. De bank die zich wil richten op 10- tot 18-jarigen, haalde alvast 1,5 miljoen euro startkapitaal op, zo kondigde de nieuwe financiële speler aan.

Tegen eind dit jaar mikt Rise, dat tot voor kort als UPY door het leven ging, op 7.000 klanten. Na een jaar moeten er dat 10.000 zijn. In de loop van 2022 wil het bedrijf ook op het buitenland mikken. Rise werkt samen met Mastercard voor de jongerenrekening, mobiele applicatie en betaalkaart. Jongeren krijgen ook tools om te leren budgetteren, sparen, beleggen ... Ouders kunnen alles in het oog houden met aanpasbare controles. Een rekening kost de ouders 2,99 euro per tiener per maand.

Het gaat wel om Franse rekeningen. De ouders moeten ze met andere woorden aangeven in de belastingaangifte. Later wil Rise overstappen op Belgische rekeningen.

Het bedrijfje stelde ook een adviesraad samen met sommige investeerders en mensen uit de sector. Achter Rise gaat een jonge ploeg van tien werknemers schuil, met CEO en oprichter Morgan Wirtz.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.