Op de eerste Raad van Bestuur van het nieuwe jaar van voetbalclub RSC Anderlecht, heeft CEO Karel Van Eetvelt zijn ontslag aangeboden. Van Eetvelt verlaat op 1 april de club. Jos Donvil, die nu al de operationele leiding in de club had, volgt Karel op.

Van Eetvelt was amper negen maanden aan de slag bij Anderlecht. Officieel begon zijn termijn op 1 april. Helemaal als een verrassing komt zijn vertrek niet. Toen in september het nieuws kwam dat Jos Donvil aan boord kwam, gingen al geruchten dat hij mogelijk Van Eetvelt ging vervangen..

Lang werd gedacht dat Jos Donvil zijn lot aan dat van Standard zou verbinden, omdat hij ceo was van BASE op het moment dat die firma de Luikenaars sponsorde. En hij stond dicht bij Roland Duchâtelet. Maar uiteindelijk kocht hij aandelen bij Zulte Waregem en nam hij actief deel aan de verbouwing van het stadion. Op zijn cv staan ook passages bij Kraft Foods, VOO, Editions de l'Avenir en Nethys. Donvil, die een master in de economie heeft aan de universiteit van Leuven, is ook gepassioneerd door zeilen en mountainbiken. 

Op dezelfde Raad van Bestuur is ook het voorzitterschap van Wouter Vandenhaute officieel bekrachtigd. Vandenhaute had die functie in juni aanvaard, maar moest eerst nog zijn aandelen in het spelersagentschap Let’s Play verkopen. Dat is tijdens de kerstvakantie gebeurd. Vandenhaute volgt nu dus ook officieel Marc Coucke op.

Tot slot hebben de bestuurders van RSCA ook verslag uitgebracht over een oplossing voor de nodige financiële stabiliteit. Het is de om  de schuld aan Coucke weg te strepen en extra cash bij te pompen via een kapitaalsverhoging, maar de hele discussie zit vast omdat de minderheidsaandeelhouders (de families Vanden Stock en Davignon, Michael Verschueren, Alexandre Van Damme, Johan Beerlandt en Van Biesbroeck) inspraak willen behouden in de strategische beslissingen van de club. Nu hebben ze een blokkeringsminderheid van bijna 27 procent, een belang dat zou verwateren door het omzetten van schuld in aandelen. 

Volgens De Tijd is nog altijd sprake van een patsstelling. De laatste episode in de paars-witte soap is dat Verschueren zijn aandeel in de club optrok tot 11 procent, door de controle te verwerven over de aandelen van miljardair en AB InBev-telg Van Damme en diens vertrouweling Van Biesbrouck. 

Zolang de deal niet rond is, kan Vandenhaute zich ook nog altijd niet officieel voorzitter noemen. Hij is wel voorgedragen als preses door Coucke, maar bekrachtiging door een algemene vergadering van de aandeelhouders moet nog volgen. Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.