Jules Noten was eerder CEO bij Vandemoortele en wordt nu bestuurder bij diepvriesgroentenproducent Ardo. Ook het mandaat van Stefaan Decraene, bankier bij BNP Paribas Fortis is hernieuwd.

Ado is een West-Vlaamse producent van diepvriesgroenten. Het is de Europese marktleider in die sector. Ruim een kwart van alle diepvriesgroenten die in Europa geconsumeerd worden, komt van het bedrijf uit Ardooie. Het huidige Ardo ontstond in 2015, nadat zeven neven van de familie Haspeslagh besloten om hun twee bedrijven, Dujardin Foods en - toen al - Ardo, samen te brengen.

Hoewel het bedrijf nog steeds volledig in familiale handen zit, maken er al langer niet-familiale leden deel uit van de raad van bestuur: de bankier Stefaan Decraene (BNP Paribas), Francis Kint (CEO Ter Beke) en Jean Vandemoortele (voorzitter Vandemoortele). Het mandaat van Kint en Vandemoortele eindigde begin deze maand. Dat van Decraene werd voor drie jaar hernieuwd. De bankier krijgt nu het gezelschap van Jules Noten, tot voor kort de CEO van Vandemoortele. Noten wordt onafhankelijk bestuurder bij Ardo, net als Decraene. Ardo-voorzitter Philippe Haspeslagh was tot recent bestuurder bij Vandemoortele.

Noten heeft een lange carrière achter de rug als topmanager. Voor hij Vandemoortele leidde, was hij onder meer CEO van de tapijtgroep Balta en van het verlichtingsbedrijf Massive. Daarvoor maakte hij naam als manager bij verschillende afdelingen van de consumentengoederenreus Unilever. Noten is ook bestuurder bij LRM, de haven van Antwerpen en bij Sioen.

Bron: De Tijd


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.