Julie Almau Gonzalez wordt directrice van het Atomium


24 Mar
24Mar

Julie Almau Gonzalez wordt de nieuwe algemeen directrice van het Atomium. Momenteel is ze nog adjunct-algemeen directrice van het Atomium en het Design Museum Brussels, maar vanaf 1 april volgt ze Henri Simons op. Doel van de nieuwe directrice wordt om een lokaal en Belgisch publiek aan te trekken voor het Atomium door te investeren in een innovatieve artistieke programmatie.

De raad van bestuur van het Atomium en haar voorzitster, Brussels schepen Zoubida Jellab, vertrouwen Julia Almau Gonzalez een opdracht van een jaar toe waarin ze de functie van algemeen directrice van het Atomium zal uitoefenen. Ze krijgt de taak om het monument met de negen bollen verder op de kaart te zetten als een culturele hotspot, zeker in combinatie met de nabijheid van het Brussels Design Museum of Mini-Europ a. De Belgen zijn daarbij de doelgroep bij uitstek.

"We ontvangen ongeveer 200.000 Belgische bezoekers, wat veel is, maar dat cijfer vertegenwoordigt slechts een derde van ons publiek", legt Julie Almau Gonzalez uit. "We willen een nieuwe dynamiek geven aan onze relatie met het publiek en onze culturele programmatie maakt daar deel van uit", stelt ze.

Op vrijdag 26 maart opent in het Atomium de expo ID#2021 Symbol. Het monument wordt dan omgevormd tot een symbool van digitale creatie met als blikvanger een visueel en auditief po√ętisch parcours. Op de korte termijn wil het Atomium ook beschikken over een gastronomische degustatieruimte en zal het concerten van klassieke muziek, jazz en elektromuziek organiseren.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.