Selor, het selectiebureau van de federale overheid, heeft vrijdag op zijn website een oproep gepubliceerd tot het indienen van kandidaturen voor 7 functies van algemeen directeur aan het hoofd van de federale wetenschappelijke instellingen onder het Departement Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo). Dat maakte staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS) vrijdag bekend in een persbericht. 

Het gaat om functies bij de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR); het Belgisch Instituut voor Ruimte Aëronomie (BIRA); het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI); het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK); het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN); de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) en het Koninklijk Museum voor Mid den-Afrika (KMMA). 

Zes van de vestigingen worden momenteel gerund door een tijdelijke directeuren. Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika staat onder leiding van Guido Gryseels, die enkele maanden geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. 

De oproep staat open voor elke universitair afgestudeerde met een managementervaring van ten minste 6 jaar of met een beroepservaring van ten minste 10 jaar.

Ontdek de vacatures via deze link

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.