10 Feb
10Feb

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft dinsdagavond tijdens een online lancering in aanwezigheid van premier Alexander De Croo de nieuwe Brussels School of Governance voorgesteld. Het nieuwe onderwijsinstituut wil Europese studies en internationaal bestuur naar een hoger niveau tillen en de beleidsmakers van morgen opleiden.

De Brussels School of Governance (BSoG) is gevormd uit een alliantie tussen het Institute for European Studies van de VUB en het Vesalius College. De gloednieuwe instelling zal erkende programma's voor hoger onderwijs organiseren en academische diensten aanbieden in beleidsrelevante domeinen zoals energie en milieu, veiligheid en diplomatie, migratie en diversiteit of nog digitalisering en democratie. Door samen met de studenten in kleine klassen te focussen op he t bestuderen van bestuursprolemen worden hen de nodige bestuurlijke vaardigheden bijgebracht, zo luidt het.

De voorzitter van het BSoG is voormalig minister en Open Vld-boegbeeld Karel De Gucht. Hij ziet het BSoG als een directe aansluiting op het dichte diplomatieke netwerk in Brussel. "Door de locatie van de BSoG in de hoofdstad profiteren onze stakeholders van een unieke nabijheid tot verschillende nationale en internationale beleidsgemeenschappen. Onze interne expertise versterken we verder door een internationaal netwerk van Washington tot Tokio en Seoul, en een nauwe samenwerking met een breed netwerk van partners", aldus De Gucht. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.