De coöperanten van NewB -de eerste nieuwe Belgische bank in meer dan vijftig jaar- stemden zaterdag tijdens de algemene vergadering van NewB voor de aanstelling van Katrien Beuckelaers als lid van het directiecomité en de raad van bestuur. Zij zal als CCO bij NewB de commerciële activiteiten van de bank en verzekeringen overzien.

NewB kan voortaan ook terugvallen op een formeel goedgekeurd beleid voor maatschappelijk verantwoord investeren. De stemming maakte het ook mogelijk voor NewB om voortaan de investeren in bedrijfsobligaties (corporate bonds). 

NewB is een coöperatieve bank, gericht op ethisch en duurzaam bankieren. De primeur voor de eerste bankdiensten, eind vorig jaar, was voor de leden. Sinds de bank in april de deuren opende voor het grote publiek, hebben samen al 25.067 klanten een rekening geopend, en dat terwijl de bank nog geen betaalkaart aanbiedt. Die zal NewB vanaf deze zomer aanbieden. 

'Een bank lanceren tijdens een pandemie is geen fluitje van een cent. Maar stap voor stap zet NewB haar ontwikkeling voort. Al die burgers die vastberaden zijn om bankieren te veranderen, die houd je niet zomaar tegen", aldus Bernard Bayot, voorzitter van de raad van bestuur van NewB.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.