Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft beslist om Koen Van Bockstal te benoemen tot directeur-intendant. De 59-jarige Koen Van Bockstal treedt op 15 januari 2021 in dienst bij het VAF. Zijn mandaat loopt voor vijf jaar. Hij volgt er huidig directeur-intendant Erwin Provoost op die deze zomer aangaf het fonds om persoonlijke redenen vroegtijdig te willen verlaten.

"Ik ben heel enthousiast om het VAF in uitdagende tijden te mogen leiden," stelt Van Bockstal. "Het VAF zal meer dan ooit zowel aanstormend als gevestigd filmtalent koesteren, blijvend inzetten op sterke en unieke verhalen en wil met stevige aandacht de rijkdom van diversiteit de plek geven die ze verdient.

"Na een opleiding geschiedenis aan de UGent, startte hij zijn loopbaan als leerkracht. In 1988 stapte hij over naar de muziekbusiness en maakte vanaf 1997 carrière bij Sony Music Entertainment Belgium. Als verantwoordelijke voor het lokale artistieke beleid introduceerde hij Vlaamse artiesten en groepen zoals Hooverphonic en K's Choice op een internationaal niveau.

In 2006 werd hij zakelijk leider bij Film Fest Gent. Tussen 2007 en 2010 werkte hij als gedelegeerd bestuurder bij Oxfam Wereldwinkels vzw en Oxfam Fairtrade cvba. Van 2011 tot 2019 was hij directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (nu Literatuur Vlaanderen). In 2019 stapte hij over naar Unicef België waar hij algemeen directeur werd. 

Bron. Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.