28 Oct
28Oct

Ererector André Oosterlinck geeft op 1 januari volgend jaar het voorzitterschap van de Associatie KU Leuven, het samenwerkingsverband van universiteiten en hogescholen rond de Leuvense universiteit, door aan Koenraad Debackere. Dat maakte de KU Leuven donderdag bekend. Oosterlinck was meer dan twintig jaar lang voorzitter van de Associatie.

De algemene vergadering van de Associatie KU Leuven nam de beslissing donderdag unaniem. Koenraad Debackere was tussen 2005 en 2020 algemeen beheerder van de KU Leuven binnen de Associatie. In die functie werd hij op 1 november vorig jaar opgevolgd door Wim Desmet.

 "Koenraad Debackere was reeds van bij de start van de Associatie actief betrokken bij de werking en kent het hoger onderwijs door en door", zegt Oosterlinck. "Gegeven Koen zijn bijzonder intellect, werkkracht en brede maatschappelijke visie, zijn ikzelf en alle partners ervan overtuigd dat de continuïteit en verdere ontwikkeling van de Associatie gegarandeerd is."

Debackere is sinds 1 november 2020 voorzitter van de bank-verzekeraar KBC, en blijft dat ook na zijn aantreden als voorzitter van de Associatie. Oosterlinck zal zich vanaf volgend jaar verder toeleggen op een aantal specifieke projecten binnen het onderwijsnetwerk.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.