Domaine La Butte aux Bois, het eerste ‘vijf sterren superior'-hotel in België, en Hotel Stiemerheide zijn de twee kroonjuwelen van de Limburgse – en bij uitbreiding Belgische – hotelsector. Met dank aan Eric Bullens, die zijn hotels op 35 jaar tijd zag uitgroeien tot de grootste namen in de Belgische hospitalitysector. La Butte aux Bois, bekroond door Relais & Châteaux, ligt op een domein van 12 hectare in de bossen van Lanaken en herbergt 60 luxekamers, gerenommeerde wellness- en sportfaciliteiten, sterrenzaak La Source (2 Michelinsterren, onder leiding van topchef Ralf Berendsen) en een uitstekende bistro. Het gekende Hotel Stiemerheide beschikt over 70 kamers, een uitgebreide wellness, een recent vernieuwd golfclubhuis en verschillende restaurant s, waaronder het sterrenrestaurant De Kristalijn (1 Michelinster, onder leiding van gekende ambitieuze chef Koen Somers).Ambitieuze stap

De twee Limburgse resorthotels komen nu in handen van juwelenontwerper Jochen Leën en zijn vennoot Rüdiger Pohl. Samen beheren ze de grootste collectie edelstenen, mineralen en fossielen ter wereld. “Na meer dan drie decennia ondernemerschap in de sector van de luxehotellerie en gastronomie zocht ik eind 2019 naar een partner om de toekomst van La Butte aux Bois en Hotel Stiemerheide te kunnen verzekeren, met een focus op kwaliteit en beleving”, aldus Eric Bullens. “Met de overname door Jochen Leën, geboren en getogen Lanakenaar en kind aan huis bij La Butte aux Bois, is het juiste partnership voor de toekomst beklonken. Jochen zal met zijn zakelijke partner de visie van de hotelgroep voortzetten en uitbouwen. Hierin wordt hij nog enkele jaren bijgestaan door mezelf en weet hij zich verzekerd van het engagement van directeurs Jos Schols en Yannick Bouts en hun teams. Jochen is niet alleen een gepassioneerd verzamelaar van zeldzame edelstenen, maar ook een gastronoom met een oprechte passie voor elegant hedendaags gastheerschap. Met deze ambitieuze stap in de luxehotellerie ziet hij de ultieme mogelijkheid om levensgenieters, geïnteresseerd in gastronomie, juwelen, fossielen en kunstobjecten, op unieke locaties in zijn Limburg te kunnen ontvangen.”

Van slagerszoon tot hotelier deluxe

Voor Jochen Leën, een slagerszoon uit Lanaken, is de overname van de luxehotelgroep een droom die uitkomt. “Toen ik in 2007 voor het eerst binnenwandelde in La Butte aux Bois, was ik enorm onder de indruk. Voor mij begon het hier allemaal met de organisatie van een evenement rond juwelen. Een geslaagd en gesmaakt evenement dat dertien jaar later overigens nog steeds bestaat. In 2010 kreeg ik mijn eerste bureautje in La Butte aux Bois, waar ik tot op de dag van vandaag nog zit en van waaruit ik mijn zaak in juwelen met hart en ziel heb uitgebouwd. De laatste jaren droomde ik geregeld dat ik het hotel zou overnemen. En nu is het dus zover. Als geboren en getogen Lanakenaar ben ik heel erg trots om mede eigenaar van deze fantastische hotelgroep te zijn."

Beleving en kruisbestuiving

Jochen heeft een duidelijke visie voor de twee luxehotels. Hij wil maximaal inzetten op beleving en kruisbestuiving. “Uiteraard blijven vakmanschap, kwaliteit, luxe, comfort en persoonlijk contact de belangrijkste waarden voor La Butte aux Bois en Stiemerheide. Maar ik wil ook een nieuw elan brengen in de hotelsector, zelfs in coronatijden. We gaan volop inzetten op een nieuwe hotelbeleving, waarin traditionele hospitality aangevuld wordt met innovatieve luxeconcepten in kunst, design, shopping, en gastronomie… La Butte aux Bois wordt op die manier meer dan een luxehotel; het wordt tevens een platform voor kunstenaars, een tentoonstellingsruimte, een boetiek vol luxeobjecten, een plek voor lezingen over meteorieten of evenementen rond yoga en gezond eten. Kortom: een totaalbeleving.” 

Jochens zakenpartner Rüdiger Pohl vult aan: “Onze uitdaging en verantwoordelijkheid ligt in het vinden van de juiste balans tussen de rijke geschiedenis van deze hotels en de toevoeging van extra belevingsaspecten. De verwachtingen en wensen in de luxesector zijn namelijk in verandering, en dat leidt tot nieuwe benaderingen en inzichten. Voor ons ligt een enorme opportuniteit, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Met sterke overtuigingen en duurzame, progressieve waarden gaan we deze geweldige uitdaging samen aan.”

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.