De raad van bestuur van Liège Airport heeft Laurent Jossart, 54 jaar, gekozen als nieuwe CEO voor het luchtvaartbedrijf. Hij zal op 1 december de functie opnemen.

Jossart startte zijn loopbaan bij Arthur Andersen, alvorens de post van financieel directeur te bekleden bij de Belgische luchtvaartmaatschappijen City Bird en Virgin Express. Van 2002 tot 2006 was hij administrateur-generaal van de luchthaven van Charleroi. Nadien ging hij aan de slag bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij LuxAir. 

Van 2007 tot 2020 was Jossart ook bestuurder bij Sita, dat informatica- en communicatiediensten levert aan luchthavens. Voor de voorzitter van de Luikse luchthaven, Marc Renouprez, verenigt Jossart verschillende voordelen, want hij beschikt over managementervaring bij zowel luchthavens als luchtvaartmaatschappijen. 

"Hij heeft een strategische visie voor de sector getoond en begrijpt de uitdagingen voor de toekomst. Ik verheug me over zijn komst die stabiliteit gaat brengen waar de luchthaven nood aan heeft om de groei voort te zetten, " aldus Marc Renouprez.

Jossart vervangt Luc Partoune, die begin vorig jaar werd ontslagen wegens een ernstige fout. Na het ontslag van Partoune werd de toenmalige adjunct-CEO, Frédéric Jacquet, aangeduid als topman ad interim. Begin juli werd dan Christophe Bernardini aangekondigd als nieuwe CEO, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Een overzicht van het bestuur vindt u hier:

Management bodies | Corporate (liegeairport.com) 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.