Rode Kruis-Vlaanderen kent voor Steenssens geen geheimen meer. Ze werkte eerst 25 jaar als arts bij de Dienst voor het Bloed, en bleef sinds 2007 als vrijwilliger actief, naast haar vast werk als medisch directeur van UZ Brussel. Bovendien was ze de voorbije vier jaar al ondervoorzitter en rechterhand van uittredend voorzitter Philippe Lambrecht.

"De Gemeenschapsraad was unaniem over haar aanstelling en heeft er alle vertrouwen in dat ze de organisatie verder zal doen groeien", klinkt het in het persbericht.

Steenssens zelf is tevreden met de benoeming: "Ik wil Philippe graag bedanken voor zijn jarenlange inzet en zal alles uit de kast halen om onze organisatie op dezelfde krachtdadige manier te vertegenwoordigen."

Laurette wordt bijgestaan door Hans Verstraete (algemeen directeur KBC Verzekeringen) en Filip Weyers (CEO Armonea België) als ondervoorzitters. Samen zullen ze focussen op respectvolle omgang tussen mensen, zowel binnen als buiten de organisatie. "Daarvoor is het belangrijk dat we zelf veel communiceren, het veld in gaan, en weten wat er leeft bij zoveel mogelijk medewerkers en vrijwilligers", aldus Steenssens.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.