Unifly groeide de voorbije jaren uit tot een marktleider in software en oplossingen voor het beheer van dronevluchten in het luchtruim (unmanned traffic management of UTM). Het Antwerpse bedrijf haalde meer dan 23 miljoen euro aan kapitaal op bij grote durfkapitaalfondsen en strategische investeerders. Unifly opende ook dochterondernemingen in de VS en Denemarken en tekende strategische langetermijncontracten met grote luchtverkeersorganisaties zoals DFS Deutsche Flugsicherung, NAV CANADA en de Belgische luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol.

De raad van bestuur, onder leiding van voorzitter Filip Tack, vindt dat het nu tijd wordt om het bedrijf naar een ‘hoger niveau’ te tillen. En dat gebeurt beter met een nieuwe CEO, oordelen de bestuurders. Kegelaers maakt plaats voor de Nederlander Leon van de Pas, een door de wol geverfde manager van grote organisaties. Van de Pas leidde onder meer de activiteiten in ‘connected lighting’ bij het verlichtingsbedrijf Philips Lighting en werkte enkele jaren als wereldwijde verkoopdirecteur bij het mobiele-entertainmentbedrijf In-Fusio.

Hij was ook actief bij bedrijven die inhoudelijk affiniteit vertonen met de business van Unifly. De voorbije 6,5 jaar bekleedde hij verschillende functies bij HERE, het navigatiebedrijf dat tot 2012 door het leven ging onder de naam Navteq. In 2005 en 2006 werkte hij als regionaal verkoopmanager voor het Gentse digitalekaartenbedrijf Tele Atlas (nu een onderdeel van het Nederlandse TomTom).

Bron: Overgenomen uit De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.