Het Leuvense bedrijf Sweepatic, gespecialiseerd in cybersecurity, heeft een kapitaalinjectie van 2,8 miljoen euro binnengehaald. Dat meldt de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, die mee in het bedrijf investeert, woensdag. Eerder kon Sweepatic ook al een investering van een miljoen euro binnenhalen.

Sweepatic bouwt platformen die bedrijven gebruiken in hun beleid rond cybersecurity. Het systeem doet een automatische verkenning van de "digitale voetafdruk" van een bedrijf: het verkent alle IT-systemen die het bedrijf gebruikt, welke websites het consulteert enzovoort. Zo gaat het systeem na of er eventuele problemen aangepakt moeten worden. Via een dashboard, dat ook meldingen uitstuurt, worden klanten op de hoogte gehouden van hun situatie. 

"Het dashboard heeft twee grote voordelen", zegt CEO en oprichter Stijn Vande Casteele. "Het werkt ten eerste 24/7: klanten zien dus meteen of en waar er problemen zijn. Ten tweede sparen ze ook veel tijd uit. Ze hoeven zelf niet meer op zoek te gaan naar de eventuele problemen. Daarbovenop is het erg gebruiksvriendelijk."

De extra investering komt van PMV en twee cybersecurityinvesteerders, TIIN Capital en eCAPITAL. Het geld zal gebruikt worden om de huidige activiteiten voort te zetten en te versnellen. "We willen verder groeien binnen Europa."

Het bedrijf is eind 2016 opgericht en telt op dit moment bijna 20 werknemers. Bedrijven als Lineas, Sibelga en de Nationale Loterij zijn al klant.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.