Op de algemene vergadering van Montea op 17 mei 2022 werd Lieve Creten benoemd als onafhankelijk bestuurder. De investeerder in logistiek vastgoed haalt met Creten een topbestuurder in huis. Ze heeft ook bestuursmandaten bij Barco NV, Telenet NV, CFE NV, en Artsen zonder Grenzen (België).

Lieve Creten heeft meer dan 20 jaar ervaring als erkend bedrijfsrevisor en partner bij Deloitte in België, waar zij de M&A praktijk ontwikkelde voor nationale en internationale investeerders in diverse sectoren. Ze stond van 2008 tot 2019 aan het hoofd van de Financial Advisory activiteiten als managing partner. Gedurende deze periode was ze ook lid van het directiecomité van Deloitte België. Daarnaast maakte ze als Global Talent & Learning Partner deel uit van het global executive team van Deloitte Financial Advisory van 2015 tot 2021. Sinds 2021 is Lieve Creten actief op interim basis o.a. als interim CFO bij Bone Therapeutics. 

Naast het mandaat als onafhankelijk bestuurder bij Montea, is Lieve Creten onafhankelijk bestuurder, lid van het remuneratiecomité en voorzitter van het auditcomité van Barco NV, onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het auditcomité van Telenet NV, onafhankelijk bestuurder en lid van het auditcomité van CFE NV, en lid van de raad van bestuur van Artsen zonder Grenzen (België). 

Op de algemene vergadering van 17 mei 2022 werd tevens de verlenging goedgekeurd van het bestuursmandaat van Jo De Wolf als uitvoerend bestuurder voor een looptijd van vier jaar. Tevens is de looptijd van het bestuursmandaat van Sophie Maes verstreken. 

Dirk De Pauw, voorzitter Raad van Bestuur Montea: “Ik bedank van harte Sophie Maes voor haar waardevolle bijdrage aan het groeitraject van Montea. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Lieve Creten. Gezien haar breed scala aan expertise en haar mandaten in andere comités en raden van bestuur is zij goed geplaatst om het ambitieus groeiverhaal mee vorm te geven.” 

Met deze benoeming bestaat de nieuwe raad van bestuur van Montea uit zeven leden, waaronder vier onafhankelijke bestuurders. 

Nieuwe samenstelling raad van bestuur: 

  • Dirk De Pauw Voorzitter raad van bestuur 
  • Jo De Wolf Gedelegeerd bestuurder 
  • Peter Snoeck Niet-uitvoerend bestuurder 
  • Philippe Mathieu Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder 
  • Barbara De Saedeleer Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder 
  • Koen Van Gerven Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder 
  • Lieve Creten Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.