Lieven De Maesschalck neemt de fakkel over van Geert Uytterschaut als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo). Vanaf 2 mei 2022 zal De Maesschalck starten onder een gloednieuw bestuursmodel om zo nog meer op te komen voor de belangen van de onafhankelijke zorgondernemers in Vlaanderen. 

Lieven De Maesschalck neemt vanaf volgende week het roer over als voorzitter om de koers verder te zetten. De Maesschalk is al sinds enkele jaren onafhankelijk bestuurder bij Vlozo. Hij is innovatiemanager bij Thomas More en ook bestuurder bij To Walk Again vzw. Met zijn aanstelling is de continuïteit van de sectorfederatie verzekerd. 

Onafhankelijkheid is voor de federatie van private zorgondernemers van onschatbare waarde. Zij hebben dan ook de lijn doorgetrokken naar hun bestuursorganen waar voor het eerst sinds de oprichting, een onafhankelijke bestuurder werd verkozen tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit is het resultaat van een hervorming van het huidige bestuursmodel. De algemene ledenvergadering blijft het hoogste bestuursorgaan van de sectorfederatie. Een vernieuwde Raad van Bestuur zal waken over de visie en strategie, terwijl het nieuw opgerichte beleidscomité een adviesrol krijgt.  

Johan Staes, Gedelegeerd Bestuurder van VLOZO: “Met Geert Uytterschaut als voorzitter legde Vlozo een mooi parcours af waarbij het belang van privaat zorgondernemerschap steeds voor ogen werd gehouden. Namens de raad van bestuur wil ik hem daarvoor van harte bedanken. Samen met Lieven De Maesschalck willen we verder op dit elan. Er komen heel wat uitdagingen aan in de Vlaamse ouderenzorg – van explosieve vergrijzing tot het vinden van goed opgeleid zorgpersoneel. Ook het digitaliseren en zorginnovatie staat de komende jaren hoog op onze agenda.”

Lieven De Maesschalck, nieuwe voorzitter van VLOZO: “Het was voor mij belangrijk om goed af te stemmen met Johan Staes, de gedelegeerd bestuurder, om te checken of onze prioriteiten en visies overeenstemden. Dit was prioritair, aangezien we met Vlozo op een kruispunt staan om verder te groeien. Innovatie dient ondersteunend te zijn en geen doel op zich. Hierin kunnen wij als onafhankelijke zorgondernemers koploper zijn voor ouderenzorg en zo mee de richting bepalen van innovatie op Vlaams, nationaal en internationaal niveau. Dit zal onze leden en alle bewoners van woonzorgcentra alleen maar ten goede komen.”

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.