Lode Ceyssens stopt als Vlaams parlementslid voor CD&V en burgemeester van het Limburgse Oudsbergen. De 49-jarige CD&V'er ruilt de politiek voor landbouworganisatie Boerenbond. Ceyssens gaat vanaf september aan de slag bij Boerenbond en vervangt vanaf 1 februari 2022 huidig ondervoorzitter Georges Van Keerberghen die dan met pensioen gaat. Dat heeft Boerenbond bekendgemaakt.

Lode Ceyssens kiest dus voor een drastische carrièreswitch. De 49-jarige Ceyssens zetelt al sinds 2009 in het Vlaams Parlement, was tussen 2013 en 2018 burgemeester van Meeuwen-Gruitrode en vanaf 2019 de eerste burgemeester van de fusiegemeente Oudsbergen. Toch is de keuze voor Boerenbond op zich geen grote verrassing. Ceyssens is vertrouwd met de Vlaamse land- en tuinbouw. Zo was hij eind jaren 90 al actief bij Groene Kring, de jongerenorganisatie van Boerenbond. Nadien was hij ook een tijd organisatieconsulent voor Boerenbond en werd hij directeur van vzw 't Zuivelcentrum. 

In de periode 2004-2009 werkte Ceyssens ook op de kabinetten van de toenmalige CD&V-ministers Kris Peeters en Hilde Crevits."Mijn nieuwe functie voelt een beetje als thuiskomen", zegt Ceyssens zelf. "Ik bewaar bijzonder mooie herinneringen aan deze tijd en het wel en wee van onze land- en tuinbouwers, die mij ook tijdens mijn politieke carrière altijd nauw aan het hart zijn gebleven."

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.